Včelařské posezení - Sendraž

12.05.2016 22:01

 

6.5.2016 se konalo v obci Sendraž v hasičské zbrojnici U Svatého Floriána včelařské posezení. Tato obec se nachází v severozápadní oblasti orlickohorského podhůří, v malebné, člověkem nezničené krajině. 

 Pozvánku na tuto akci obdrželi všichni členové naší organizace a jejich rodiny. Počasí bylo krásné, proto se nás zde sešlo něco přes 40 lidí nejen z naší organizace, ale i například dlouholetý včelař a náš přítel pan Řehounek, místopředseda OV ČSV, který byl také pozván. 

Již od začátku zde panovala dobrá nálada. Nic nám nechybělo. K dispozici byla nejen lorna s kýtou, ale také zákusky, štrůdl či salát. Jeden z důvodů uspořádání tohoto posezení bylo další stmelení kolektivu, čož se podařilo. Na akci se objevily i nové tváře. Noví přátelé včelaři, kteří se přišli nejen pobavit, ale i svěřit se se svými problémy se včelstvy. V širokém kolektivu jim byla nabídnuta pomoc. 

Právě takovéto akce jsou příkladem zdravé organizace se silnými základy, schopné přilákat k sobě další členy a tím nadále rozvíjet svou činnost. Proto by toto posezení nemělo být poslední. Další týden se na schůzi ZO akce zhodnotila jako zdařilá s tím, že se na ni navážou další v podobném duchu, které by se periodicky opakovaly každý rok.

Fotky z posezení naleznete zde.

 

Jedna z lákadel této obce je i vyhlídka. Na ni se vydaly dvě skupiny a z obou výstupů naleznete fotky zde.