Zájezd 22.10. - 23.10.2016

24.10.2016 19:55

 

Zájezd na XX. mezinárodní konferenci zlepšovatelů a vynálezců + Flora Olomouc

 
 
se konal 22.10. - 23.10.2016. Účast byla maximální. Zaplnil se celý autobus a někteří opozdilci se museli odmítnout. Zájezd organizovala ZO ČSV Česká Skalice, konkrétně předseda Jiří Valtera. Jelikož máme se zdejší organizací dobré vztahy, byla i našim členům nabídnuta účast.
 
V sobotu jsme navštívili město Trenčín, kde se konala XX. mezinárodní konference zlepšovatelů a vynálezců. Na této výstavě byly vystavovatelé ze Slovenska i Čech. Byly zde k vidění včelařské výrobky od medu až po digitální včelařskou váhu s alarmem či přednášky s Dr. Ing. František Kamlerem nebo Ing. Daliborem Titěrou.
  
Po výstavě jsme se odebrali na Trenčínský hrad, kde jsme uskutečnili zajímavou prohlídku. Poté jsme jeli zpět do Čech do kempu Slovácký dvůr, kde jsme byli ubytováni v luxusních chatkách. Ve 20:00 byla večeře a po ní degustace vína spojená s hudbou, kterou nám zprostředkovali včelaři z českoskalické organizace.
 
Druhý den jsme nejdříve navštívili zámek Kroměříž a po prohlídce zámku jsme se odebrali na oběd do nedaleké restaurace.Po chutném obědě jsme se vydali na poslední cestu a to na výstavu Flora Olomouc. 
 
 
Ta nás překvapila svojí velikostí a rozmanitostí vystavovaných exponátů. Komu ještě zbyly peníze, měl dost příležitostí k nákupu. Byla zde k vidění modrá vína, jablka, hrušky, švestky i jiné ovoce. Spousta koření, mastí či medikamentů na přírodní bázi a med. Také zde bylo na prodej hodně sazenic, semínek i stromků. 
 
Samozřejmě, že nechyběl ani stánek s pálenkami, kde každý mohl ochutnat z mnoha druhů. 
 
 
Fotky od p. Lehockého naleznete zde.
Fotky od p. Dvořáka naleznete zde.
Fotky od ZO ČSV Česká Skalice naleznete zde.